Liiku vesillä turvallisesti ja vastuullisesti

Turvallisuus ja mukavuus

Välineiden lisäksi mukaan saat luonnollisesti vesiurheiluun tarkoitetut kelluntaliivit, jotka ovat pakollinen varuste vesillä liikkuessa. Lisäksi meiltä löytyy vesiurheilukypärät, mikäli haluat lisää suojaa.

Suomen kesä ei todellakaan aina ole hellettä ja vesiurheilu on kivaa huonommillakin keleillä - joskus erityisesti silloin. Meillä vuokraan kuuluu lämpöä ja turvallisuutta tuovat ajovarusteet, kuten märkäpuvut, tossut, neopreenitakit, hanskat ja pipot. Ja ne voit pukea päälle mukavasti Nosturin pukuhuoneissa. Huono sää ei todellakaan ole este jettiseikkailulle, ennemmin se taitaa olla kehoite.

Tarjoamme vuokra-aikoja alkaen tunnista koko päivään. Pidemmät ajat on myös sovittavissa, ota yhteyttä tero@windwaves.fi! Tarvittaessa vesijetit saa kuljetettua muualle trailerilla.


Liikkuminen vesillä

Vesillä tulee liikkua viisaasti. Vesijetit ovat ketteriä ja vauhdikkaita laitteita, jotka oikein käytettyinä ovat hauskoja ja turvallisia välineitä. On hyvä huomioida, että vesijetit oikeasti kulkevat kovaa ja näppäryytensä takia ajokäyttäytyminen usein poikkeaa normaalista vesiliikenteestä. Muista, että vesijetti on huvimoottorialus siinä kuin mikä tahansa muukin moottoroitu vene ja liikkumista vesillä ohjaa vesiliikennelaki.

Muista kiinnittää erityistä huomiota ajoympäristöön ja muihin vesillä liikkujiin. Huvimoottorialus väistää aina purjealuksia ja ammattiliikenteen aluksia. Näppäränä ja liikkuvana aluksena kannattaa vesijetillä väistää ihan kaikkia ja pysytellä riittävällä etäisyydellä muista aluksista. Jos olette kahdella tai useammalla jetillä liikenteessä, huolehtikaa myös etäisyys toisiinne – älkää ajako peräkkäin tai täysin vierekkäin, jottei toisen mahdollisesti ajattelemattomat nopeat liikkeet aiheuta vaaratilanteita.

Vesijärvi on turvallinen paikka ajella, kunhan pysyy riittävän etäisyyden päässä rannoilta. Vesijärvellä on myös muutamia jetillä/moottoriveneellä kiellettyjä alueita, esim. Lahden satamaan Sibeliustalon edustalle ja Mukkulan uimarannan/kartanon alueelle jetillä ajo on kielletty. Yllättäviä kiviä ei juuri ole. Tutustu kuitenkin aina ajoympäristöön ja suunnittele reitti väyliä pitkin. Älä koskaan aja alueille, joissa merikartan perusteella on matalaa. Jeteillä ei saa ajaa alle 80 cm syvyisessä vedessä. Älä myöskään rantaudu muutoin kuin laituriin. Lue lisää Vuokra- ja käyttöehdoista.

Jos haluat temppuilla, temppuile riittävän etäisyyden päässä rannasta ja muista vesilläliikkujista. Keskellä Vesijärven selkää on tilaa, kunhan huolehdit että muut alukset eivät häiriinny temppuilustasi. Lisäksi kun suoritat temppuilut kauempana rannasta, rannallaolijat eivät häiriinny jettien äänestä.

Lue lisää esim. Sea-Doon vastuullisuus -kirjoituksesta!


Vakuutus

Meidän jetit ja RIB-vene ovat vakuutettuja vuokratoimintaa varten, joten voit rauhassa nauttia vauhdista ja vesistöistä ilman suurta taloudellista huolta. Isommissa vahinkotapauksissa vastaat omavastuun verran, joka on 1500 euroa – sen isommaksi vahingon eurot eivät kasva, vakuutuksemme huolehtii lopusta. Pienemmissä alle omavastuun kokoisissa vahingoissa vastaat vaurion aiheuttamien kustannusten verran. Huomioithan, että jos vahinko johtuu sinun tahallisuudesta, huolimattomuudesta, päihtyneisyydestä tai vastaavasta syystä, olet velvollinen korvaamaan vahingot kokonaisuudessaan. Käytä siis aluksia niinkuin ne olisivat omiasi! Lue lisää vuokra- ja käyttöehdoista.